Kan naturen ha rättigheter? Earth Rights Conference lockar deltagare från fem kontinenter till Sigtunastiftelsen 21-22 april.

erc

PROGRAM och BILJETTER

PRESS-INFO

Alf Linderman, Direktor för Sigtunastiftelsen berättar:

– Hela den moderna vetenskapens utveckling har haft människans vilja att behärska naturen som en given utgångspunkt. Målet har varit att ständigt utveckla och effektivisera vårt utnyttjande av jordens tillgångar. Vad det har lett till i termer av klimatproblem och reduktion av den biologiska mångfalden vet vi alla. Vi måste utforska nya sätt att se på naturen. Vi måste lämna givna utgångspunkter och pröva tanken att inte bara människan, utan även naturen, kan tillskrivas vissa grundläggande rättigheter.

Lodyn och End Ecocide Sverige arrangerar denna konferens med Sigtunastiftelsen, Latinamerikagrupperna, Cemus, Environmental Humanities Lab på KTH och Färnebo Folkhögskola. Bland talarna märks; Femke Wijdekop (NL) från End Ecocide on Earth, till vardags jurist på IUCN. Cormac Cullinan (SA) koncernchef för EnAct International, Patricia Gualinga (EC) internationell representant för Kichwa folket Sarayaku i Ecuador, från CELDF Community Environmental Legal Defense Fund kommer Mari Margil (USA) som bland annat har ett nära samarbete med Miljöpartiet i England och Wales samt Åsa Simma svensk-samisk regissör, skådespelare, jojkare och teaterchef för Giron sámi teáhter.

Intresset är stort internationellt för frågan och deltagare från fem kontinenter medverkar. Det finns ett fåtal platser kvar att boka.

#EarthRightsConference
#ERC2017