Den brittiska stiftelsen Stop Ecocide Foundation får idag ta emot en donation på 100 000 euro från Greta Thunberg Foundation.

Greta Thunberg Foundation har fått ta emot 1 miljon euro från Calouste Gulbenkian Foundation. Stiftelsen väljer att donera vidare dessa pengar och börjar med att ge två initiativ 100 000 euro vardera. Det ena är SOS Amazonia Campaign som arbetar med att bekämpa coronautbrottet i Amazonas under ledning av @FridaysForFutureBrasil, det andra är Stop Ecocide Foundation som jobbar för en internationell lagstiftning mot storskalig miljöförstöring.

Vi befinner oss i en klimatnödläge och min stiftelse kommer så snabbt som möjligt att donera alla prispengar på 1 miljon euro för att stödja organisationer och projekt som kämpar för en hållbar värld, skyddar naturen och stödjer stödjer människor som redan möter de värsta konsekvenserna av klimat- och miljökrisen, skriver Greta Thunberg.

Jojo Mehta, medgrundare av Stop Ecocide campaign och ordförande för Stop Ecocide Foundation svarar:
Finansieringen kommer att stödja Stop Ecocides juridiska arbete för att upprätta en internationell  ekocidlagstiftning. Tack för att ni inser betydelsen av detta arbete och dess potential.

Läs hela pressmeddelandet från Stop Ecocide Foundation