InterFaith call for Ecocide Law: en inbjudan

End Ecocide Sweden bjuder tillsammans med Sveriges kristna råds arbetsgrupp för klimat och hållbar utveckling in till Faith for Ecocide Law: en internationell, interreligiös koalition för ekocid som ett brott inom Internationella brottmålsdomstolen. Initiativet syftar till att samla religiösa och andliga ledare och röster för att uttrycka stöd för ekocidlagstiftning och sprida medvetenhet om frågan i sina sammanhang.

För att leva i fred med varandra måste vi leva i fred med jorden. Ekocid som brott mot freden vid Internationella brottmålsdomstolen är en konkret, kraftfull och möjlig åtgärd som innebär att vi gemensamt ger oss nya regler för att respektera och vårda Skapelsen, Moder Jord. Ekocid innebär storskalig miljöförstöring, och röster för en lagstiftning blir fler hela tiden; från parlament och regeringar i länder som Frankrike, Belgien, Finland, Vanuatu och Maldiverna, företag och fackföreningar, till påven Franciskus som har kallat ekocid en ekologisk synd.

Webinarium 22 juni kl 13 (in english at 19)

Detta initiativ lanseras i september 2021 och samlar stöd inför Stockholm +50-konferensen i juni 2022. I webinariet presenterar vi initiativet för alla som vill veta mer.

Var: online på Zoom
När: 22 juni kl 13-13.45

Talare:
Henrik Grape, Senior Advisor on Climate Justice and Care for Creation, Kyrkornas Världsråd
Pella Thiel, ordförande End Ecocide Sweden

Moderator:
Martin Hedberg, klimatexpert

English version of the webinar same day at 19 CEST

”The move to get ecocide — the destruction of the natural environment by deliberate or negligent human action — into the jurisdiction of the International Criminal Court (ICC) is rightly growing apace.
Bishop Geoff Davies Southern African Faith Communities Environment Institute

Läs mer

Dela mig
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

End Ecocide Sweden är en partner till Stop Ecocide International och det globala nätverket End Ecocide on Earth. Vi ansvarar för den internationella plattformen Faith for Ecocide Law för trossamfund.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

När du trycker på Skicka godkänner du att vi använder din e-postadress enligt vår Integritetsspolicy.