Johan Rockström, Jan Eliasson, Rebecka Le Moine, Pella Thiel och Sri Sri Ravi Shankar om möjligheterna efter krisen

Video från webinariet 4 maj kl 15 om möjligheter efter krisen: Sri Sri Ravi Shankar från Art of Living och hållbarhetsexpertena Johan Rockström, Jan Eliasson, Rebecka Le Moine, Pella Thiel från End Ecocide Sweden samt Erik Solheim

I webinariet sätts perspektiv på den aktuella pandemin och dess påverkan på våra framtida livsvillkor, lärdomarna och vad som verkligen måste vara vägen framåt för att skapa en långvarig positiv inverkan för människor och planeten.

– Vi måste skydda miljön – detta är vår första och främsta skyldighet som medborgare i denna värld. Om vi ​​tar hand om miljön kommer det att ta hand om oss och ge oss hälsa, välstånd och lycka. – Sri Sri Ravi Shankar, Art of living

Hur kan vi skapa nya förutsättningar för människa och planet, djur och natur – som gör att vi går mot en bättre framtid till mötes? Historiskt har kris ofta varit hävstången in i en ny struktur i samhället. Idag upplever vi att kollektivets styrka är större än individens rättigheter. Till och med så att individens rättigheter kan rymmas i kollektivets styrka. ”Krisen” är en stor möjlighet till förändring som kan brukas fullt ut – och föda fram ett nytt bättre samhälle.

Vi behöver nya gemensamma vägledande principer för styrning. För att vi ska förstå oss själva som en del av naturen behöver vi hjälp från våra rättssystem. Idéer som redan etablerats är att kollektivt besluta att storskalig förstörelse av naturen inte är en bra bas för en ekonomi. Det borde vara olagligt och vara ett internationellt brott. Vi behöver en ekocidlagstiftning nu.

Se 30 minuters videon där vetenskap möter framsynhet. Professor Johan Rockström refererar till Pella Thiel och håller med om att det är märkligt att vi har accepterat att utveckling sker på bekostnad av människor och planetens hälsa. 

Det livestreamade eventet har sparats och kan ses nedan på sin originalplats:

Arrangörer: World Forum for Ethics in Business i samverkan med the International Association for Human Values och Art Of Living.

Bild ovan: Sri Sri Ravi Shankar Art of Living, moderator Annika Dopping, ambassadör Jan Eliasson, Rebecka Le Moine regeringen, professor Johan Rockström, Erik Solheim, Pella Thiel, Rajita Kulkarni President World Forum for Ethics in Business

Pressrelease in English

Dela mig
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

End Ecocide Sweden är en partner till Stop Ecocide International och det globala nätverket End Ecocide on Earth. Vi ansvarar för den internationella plattformen Faith for Ecocide Law för trossamfund.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

När du trycker på Skicka godkänner du att vi använder din e-postadress enligt vår Integritetsspolicy.