Nytt initiativ för Näringslivet: Ecocide law alliance

Nu lanserar vi Ecocide Law Alliance – ett initiativ för att samla näringslivet bakom ekocid som internationellt brott. Ekocidlagstiftningen är ett nödvändigt steg för ett skifte till en cirkulär ekonomi och ett närings-liv värt namnet, det vill säga ett regenerativt näringsliv! Vi tror också att företagens röst är helt avgörande för att visa för politiska beslutsfattare att nya och bättre regler behövs för omställningen till ett hållbart samhälle. Ecocide Law Alliance har inlett arbetet i Sverige, Nederländerna och Storbritannien men ambitionen är att samla företag från olika sektorer i hela världen. 

Ecocide Law Alliance lanseras med ett webinarium den 31 maj kl 8.00: Business Leaders for Ecocide Law med Eva Karlsson, VD på Houdini Sportswear, och Jonas Roupé, styrelseledamot i End Ecocide Sweden och tidigare head of strategy and business intelligence på Ericsson. Läs mer och registrera dig

”Företagen har en mycket stark kraft och de allra flesta, kanske alla, vill bedriva sin verksamhet på ett sätt som skyddar naturen. För att få en stark lag på plats snabbt är naringslivets kraft avgörande” säger My Schüldt från Ecocide Law Alliance.

Följ Ecocide Law Alliance på LinkedIn

Har du frågor om Ecocide Law Alliance, eller vill du komma med? Hör av dig! contact@ecocidelawalliance.org
Monica Schüldt  +46 (0)70 718 30 03, Jon Bäcklund +46 (0)70 600 04 48, Jonas Roupé +46 (0)70 770 68 28

”The twenty-first-century task is clear: to create economies that promote human prosperity in a flourishing web of life”
Kate Raworth, Doughnut Economics

Läs mer

Dela mig
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

End Ecocide Sweden är en partner till Stop Ecocide International och det globala nätverket End Ecocide on Earth. Vi ansvarar för den internationella plattformen Faith for Ecocide Law för trossamfund.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

När du trycker på Skicka godkänner du att vi använder din e-postadress enligt vår Integritetsspolicy.