Video från Palmedagen 21 nov: samtal om Ecocide

Olof Palme International Center håller Palmedagen online den 21 november. Medverkar gör bl.a Pella Thiel ordförande i End Ecocide Sweden som pratar om om möjligheterna med en ekicidlagstiftning.


Program:

⚖️ 11.10-11.45 Ställ miljöbovarna inför rätta – Lagstifta mot ekocid!
Storskalig miljöförstöring ska kriminaliseras. Det är förslaget som ligger på bordet för att stoppa den förödande exploateringen av naturen. Vad krävs för att jorden ska kunna ställa mänskligheten inför rätta?
I panelen finns Karl-Petter Thorwaldsson, f d ordförande för LO SverigePella Thiel, ordförande End Ecocide Sweden och Malin Malm, ordförande S-studenter.

🇺🇸 13.00 – 13.45 Valet i USA – bygga murar eller broar?
Socialdemokraternas internationella sekreterare Johan Hassel, Maria-Elsa Salvo från Arena Opinion och Daraka Larimore Hall, som är vice ordförande för Demokraterna i Kalifornien analyserar resultatet av det valet med Maja Stilling (S).

🔴⚪️ 14.00-14.45 – Belarus – en revolution i rött och vitt
Evin Incir (S), Lina Jäderberg från ABF och Inga Näslund, Belarusexpert på Palmecentret diskuterar den historiska utvecklingen i Europas sista diktatur. Aktivist från Belarus är med live på länk (TBD)

🌎 14.45 – 15.30 – Tillsammans i en ensam värld
Utrikesminister Ann Linde, SSU:s förbundsordförande Philip Botström och LO:s andra vice ordförande Lisa Bengtsson samtalar med Anna Sundström om hur vi tar den internationella solidariteten vidare.

Palmedagen 2020
21 november 10.00 – 16.00
Sänds live på Facebook – titta här!
Gratis, ingen anmälan krävs

Mer info om Palmedagens program
Hemsida

Läs: Arbetarrörelsen efterlyser ekocid som brott

Dela mig
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

End Ecocide Sweden är en partner till Stop Ecocide International och det globala nätverket End Ecocide on Earth. Vi ansvarar för den internationella plattformen Faith for Ecocide Law för trossamfund.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

När du trycker på Skicka godkänner du att vi använder din e-postadress enligt vår Integritetsspolicy.