Under två tillfällen i mars besökte Polly Higgins Sverige för att träffa nyckelpersoner i regering och riksdag samt på UD och Miljödepartementet. Miljörapporten rapporterar från mötet med Åsa Romson (på bilden med Michael Baumgartner från Greenpeace Schweiz). Hon var även i Umeå och höll en föreläsning på universitetet och tillsammans med ett holländskt filmteam besökte hon Rönnbäcken där en nickelgruva planeras mitt i Umeälvens källflöde, som FN uppmanat Sverige att stoppa. Reportage i SVT Västerbottensnytt.

SR:s miljöprogram Klotet hade ett längre reportage om ecocidelagstiftning.

På Stockholm Environment Institute hölls ett seminarium med Pål Wrange, professor i internationell folkrätt. Pål var den som förhandlade Sveriges position när aggressionsbrott inkluderades i Romstadgan. Seminariet filmades.
På Svenska Institutet talade Polly för ett gäng unga ledare från några av Kinas största företag. På Miljöbalksdagarna talade Polly för flera hundra miljötjänstemän i kommuner och på länsstyrelser, miljöansvariga på företag och i branschorganisationer, jurister med inriktning på miljörätt samt politiker med intresse för miljöfrågor. Tillsynsnytt rapporterade därifrån och Pollys presentation finns här.