VIDEO från samtal 4 FEB: en lag mot storskalig miljöförstörelse – ekocid

Katolskt forum inleder årets program med ett onlinesamtal om ekocid som gästas av Pella Thiel, ordförande End Ecocide Sweden, Jonas Ebbesson, professor miljörätt och kardinal Anders Arborelius.

UPPDATERING: Här finns inspelningen av samtalet den 4e februari

Det finns en internationell rörelse som arbetar för att göra storskalig miljöförstörelse – ekocid – till ett internationellt brott. På liknande sätt som folkmord; genocid, är ett brott, bör det vara förbjudet att förstöra jorden; ekocid, alla levande varelsers livsförutsättning. Märkligt nog är ekocid förbjudet i krig, men än så länge inte i fredstider.

Denna kväll berättar Hans eminens kardinal Anders Arborelius OCD, biskop av Stockholm, om det internationella bordssamtalet om bl. a. ekocidlagstiftning han deltog i vid riksdagen i höstas. Därefter panelsamtal om ekocidlagstiftning, End Ecocide och kristen tro.

Medverkande: Pella Thiel, ordförande End Ecocide Sweden, Jonas Ebbesson, professor miljörätt Stockholms universitet och kardinal Anders Arborelius OCD och biskop i Stockholm. Moderator: Sofia Rosshagen.

Katolskt Forum är S:ta Eugenia katolska församlings kurs- och föredragsverksamhet.  Programverksamheten Katolskt Forum riktar sig både inåt kyrkan och utåt omvärlden. Den vill vara just ett forum för tanke- och meningsutbyte där olika ståndpunkter på ett seriöst men förbehållslöst sätt kan komma till uttryck.

End Ecocide Sweden är en religiöst och politiskt oberoende ideell organisation som arbetar för en internationell lag mot storskalig miljöförstöring.

När: 4 februari kl 19.00,
Var: Online på Zoom. Ingen kostnad. Anslut från kl 18.45: https://us02web.zoom.us/j/85342521193

Bjud gärna in till eventet på Facebook

Dela mig
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

End Ecocide Sweden är en partner till Stop Ecocide International och det globala nätverket End Ecocide on Earth. Vi ansvarar för den internationella plattformen Faith for Ecocide Law för trossamfund.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

När du trycker på Skicka godkänner du att vi använder din e-postadress enligt vår Integritetsspolicy.