Civilsamhället efterlyser ekocidlag under Stockholm+50

I ett gemensamt uttalande framför 26 medlemsorganisationer i CONCORD Sverige vad de vill att konferensen Stockholm+50 ska leda till: konkreta resultat som både svarar upp mot miljö- och klimatkrisernas allvar och främjar principer om rättvisa, jämställdhet, rättigheter och deltagande.
 
Uttalandet från bl a Svenska kyrkan, WWF, Olof Palme International Center, Naturskyddsföreningen och Diakonia lyfter nio konkreta förslag på åtgärder som bör finnas med i konferensens rekommendationer för att Stockholm+50 ska få betydelse i den nödvändiga omställningen till en miljömässigt hållbar, inkluderande och rättvis värld.

Punkt 6 lyder: Make mass damage of ecosystems an international crime: Severe, wide-
spread and long-term destruction of ecosystems is a root cause of the current
climate and environmental crises. The conference should support calls for
making such mass damage, also known as ecocide, an international crime.

 

Om Stockholm+50:

Ett halvt sekel efter att den första internationella miljökonferensen hölls i Stockholm samlas stater, civilsamhället och andra aktörer åter i Stockholm i syfte att skynda på genomförandet av de Globala målen. Läs mer

Se även:

Unga kräver ekocidlag inför Stockholm+50

 

Dela mig
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

End Ecocide Sweden är en partner till Stop Ecocide International och det globala nätverket End Ecocide on Earth. Vi ansvarar för den internationella plattformen Faith for Ecocide Law för trossamfund.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

När du trycker på Skicka godkänner du att vi använder din e-postadress enligt vår Integritetsspolicy.